Klub Realnog Aikidoa

Skolica Realnog Aikidoa

sch5Klub Realnog Aikidoa organizuje školicu aikidoa za decu. U klubovima širom Srbije, kao i inostranstvu, omasovljava se rad sa decom uzrasta od 4 do 13 godina. Rad je podeljen na 3 segmenta:

  • medicinsko-biološko-antropološki
  • sociološko-psihološko-pedagoški
  • rad u sali

Medicinsko-biološko-antropološki

Medicinsko-biološko-antropološki karakter rada ogleda se u razvijanju osnovnih psiho-fizičkih odlika odnosno funkcionalnih sistema u dečjem uzrastu primenom realnog aikido-a.

Pre upisa deteta OBAVEZAN je LEKARSKI UVID u njegovo opšte zdravstveno stanje.

Sociloško-psihološko-pedagoški rad

Sociloško-psihološko-pedagoški rad u dečjim školama realnog aikido-a je složen i višedimenzionalan. Sociološka misao gde “ozbiljnost isključuje igru,igra je višeg reda, jer u sebi može imati ozbiljnost”.

mala_slika1 sch sch5

 

 

 

 

 

Relacija: igra – realni aikido – stvaralaštvo kod deteta se manifestuje čas igrom, čas radom, čas stvaralaštvom i samoizgradjivanjem. Trener je nit koja povezuje ove detalje, on ih usmerava,ne natura im rešenja, niti ih na bilo šta primorava. Veliki rad, trud, strpljenje i ljubav su potrebni zarad njihovog ostvarenja.

Praktikovanje  Realnog aikido-a kod dece povećava kvalitet života u socijalnoj sredini.

Dete na treningu uči posmatranjem, slušanjem – na ovaj način on stvara mentalnu sliku tehnike uz sopstveni pokret. Mora postojati određeni tempo vođenja treninga i izvođenja tehnika, prilagođen starosnoj dobi deteta.

Radu u sali

 Rad u sali obuhvata više segmenata. Najpre se vodi računa o kulturi ponašanja , higijeni. Sama struktura treninga izgleda ovako:

  • zagrevanje,igra 20 – 25 minuta
  • padovi  5 minuta
  • kretanja 5 – 10 minuta
  • tehnike realnog aikido-a oko 20 minuta

sch2 sch sch4

 

 

 

 

 

Vremena nisu kruto ograničena, ali bi vođenje treninga trebalo prilagoditi ovim vremenskim okvirima.Brojni letnji i zimski seminari koji se održavaju u zemlji pored dodatnog usavršavanja, pružaju i mogućnost druženja i sticanja novih poznanstava.

Kontakt

Treninzi se održavaju:
pon: 17 - 22 časa,
sub: 11 - 14 časova.
Telefon za informacije:
064/ 134-99-50

Gallery

30 IMG_7250 20140330_121447 33 IMG_2295 IMG_9320

Ovde mozete pogledati video snimke

Pratiite nas i na Facebook-u

Design by: