Klub Realnog Aikidoa

Realni aikido

slike-realni-aikido-vracarevic7060Realni aikido je autentična borilačka veština samoodbrane, nastala na korenima jujice i japanskog tradicionalnog aikidoa, izuzetno efikasna i primenljiva u svakodnevnim, realnim situacijama.

Tvorac ovog stila je majstor Ljubomir Vračarević, SOKE, crni pojas 10. Dan, koji je izdvojio nekoliko stotina tehnika izvornog aikidoa, preoblikovao ih, odstranio elemente japanske tradicije, potencirajući upotrebnu vrednost svake tehnike. Koristeći svoja znanja i iz drugih borilačkih veština, stvorio je defanzivan, izuzetno fleksibilan sistem odbrambenih tehnika, čije su osnovne karakteristike: brzina i pravovremenost reagovanja, kontinuitet izvođenja tehnike i potpuna završna kontrola napadača, pomoću specifičnih poluga.

NA ZALOST MAJSTOR LJUBA VRACAREVIC NIJE VISE SA NAMA. PREMINUO JE 2013. GODINE. IZA NJEGA OSTAO JE NJEGOV RAD I NJEGOVI UCENICI I PRAKTIKANTI NJEGOVE VESTINE.

 

Najtezi trenutak je, svakako, iskorak iz prosečnosti na nepoznat i neizvestan put istraživanja. Taj trenutak za mene se dogodio davne  1968. kada sam na vrlo bolan način osetio sta je realna opasnost, u situaciji koja čoveka može stajati glave. I rešio sam, stvoriću svoj stil samoodbrane, koji će biti jednostavan ali funkcionalan i efikasan.

Bilo je trenutaka kada sam samo ja verovao u ono sto radim, ali je ta vera bila dovoljno jaka da nastavim dalje. I vredelo je. Za realni aikido znaju u sibirskim bespućima i u Brazilu, sirom Evrope, a i u Indiji, a američka Kuća slavnih nam je sirom otvorila vrata. realni aikido je registrovan kao srpska borilacka vestina! Time je cilj koji sam sebi postaviom ostvaren. Ipak moja najdraža nagrada su hiljader dece i mladih koji treniraju realni aikido sirom sveta,i stotine vrednih majstora koji sa puno ljubavi moju veštinu prenose dalje.

Svima njima posvećujem ovu knjigu.

Ljubomir Vračarević

 

 

Fleksibilnost tehnika, koja pojedincu omogućava da izvođenje prilagodi svojoj konstituciji i zahtevima trenutne situacije, rezultira maksimalnom efikasnošću primene realnog aikidoa. lako negiran i osporavan u domovini, realni aikido je svetsku potvrdu vrednosti dobio izborom njegovog tvorca, majstora Vračarevića u Kuću slavnih, koja okuplja najveća imena svetskog sporta.

Starosnog ograničena za bavljenje ovom veštinom nema. Pogodna je za rekreativno vežbanje odraslih, pozitivno utiče na razvoj psihofizičkih osobina i motorike dece.

Danas se ova veština vežba u skoro 40 zemalja širom Evrope i sveta, u preko 400 klubova, u kojima vežba više od deset hiljada dece i mladih.

Od 2003. godine Realni aikido je prva i jedina međunarodno priznata srpska borilačka veština.

Kontakt

Treninzi se održavaju:
pon: 17 - 22 časa,
sub: 11 - 14 časova.
Telefon za informacije:
064/ 134-99-50

Gallery

12100017 12100191 IMG_9287 IMG_2426 20140330_120005 IMG_2347

Ovde mozete pogledati video snimke

Pratiite nas i na Facebook-u

Design by: